top of page

3. Başlık

DOLGU UYGULAMASI

Op Dr Gökhan Özerdem 

Antalya Estetik Cerrahi 

ANTALYA BOTOKS BOTX DOLGU MERKEZİ FİYATLARI

Dolgu Uygulaması
Antalya Dolgu Botoks

Dolgu işlemi, yüz derisindeki çökmüş, kırışmış bölgeleri kabartarak normal cilt seviyesine ve görünümüne getirmek, çok ince görünümlü dudakları dolgunlaştırmak-dudaktaki asimetrinin giderilmesi, alt-üst dudak arası oranı tutturmak, el sırtını doldurup düzgünleştirmek gibi amaçlarla yapılır. Bunun için laboratuarlarda özel olarak üretilmiş kollajen madde içerikli dolgu malzemeleri veya kişinin kendi yağ dokusu kullanılır.

İnce, kuru gergin ve açık renkli derilerde en iyi sonuç elde edilir. Kollajen için genellikle hiçbir anestezik madde kullanılmazken (çoğu kez ürünün içinde lokal anestezik madde bulunmaktadır), biraz daha komplike olan yağ enjeksiyonları lokal anestezi veya sedasyon anestezi ile uygulanır. Kişi işlemden sonra evine gidebilir.

Dışarıdan dolgu maddesi kaynağı olarak hayvan kaynaklı kollajen ya da kollajenin temel maddesi olan hyaluranik asit kaynaklı sentetik ürünler kullanılmaktadır. Günümüzde artık daha güvenli olan sentetik ürünler (hyalüronik asid) tercih edilmektedir. Bu ürünlerin çoğunun 8-18 ay kadar kalıcılığı vardır, daha sonra rezorbe olurlar, yani emilirler. İhtiyaç varsa yenilenmeleri gerekir.
Dolgu maddesi olarak kişinin kendi yağı kullanılmış ise, verilen yağın bir bölümü kısa süre sonra vücudun kendisi tarafından ortamdan uzaklaştırılır; emilmeyen yağ ise çok uzun süre boyunca (yıllar telaffuz edilmektedir) uygulama bölgesinde kalmaktadır. Verilen yağın bir miktarı emildiği için birden fazla uygulama seansı bazı durumlarda gerekli olabilmektedir.

Tıpta tüm uygulamaların nadir de olsa riski vardır. Önemli olan yeterli eğitim, uzmanlık ve tecrübe ile bunları en aza indirmektir. Geçici dudak dolgularından olan ve dünya genelinde en sık kullanılan Hyaluronik asit maddesinin vücut ile uyumlu olması sonucu alerjik reaksiyonların son derece nadir görünmesine neden olmaktadır. Dolgu uygulamalarına bağlı nadir de olsa görülebilen yan etkilerden bazıları şunlardır: Geçici zonklama ve yanma hissi, belli belirsiz kızarıklık, şişlik ve dolgunluk hissi, vücut kontur düzensizlikleri, enfeksiyonlar (mikrop kapma sonucu akıntılı durum), allerjik reaksiyonlar vb.


Hyalüronik asid, özellikle dudak ve nazolabial oluk (burun kanatları ile ağız arası uzanan oluk) bölgelerde uygulanmaktadır. Bu alanlara ve yüzün diğer alanlarına ise yağ enjeksiyonu uygulanabilmektedir.

Sentetik dolgu maddelerinden kalıcı veya uzun süre etkili olanların kullanımı maddelerin damar içine kaçabilme olasılığı ve diğer yan etki olasılıklarından dolayı önerilmemektedir.

Op Dr Gökhan Özerdem ASPS, ISAPS, TPRCD

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Gökhan Özerdem Antalya

Doktorunuza direk resimleriniz ile danışın (Sadece mesaj ile lütfen) +90 532 370 04 14

  • Yeterlik Diploma/Sertifikaları

  • Dubai tıp lisansı

  • Great Ormond Street Hospital for Children Observer, İngiltere

  • Hull, Castle Hill Hospital Gamme Probe Course, İngiltere

  • American Society of Plastic Surgeons (ASPS) Amerika Dernek Üyeliği

  • International Confederation of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (ISAPS)

  • Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği 

  • Türk Estetik Plastik Cerrahi Derneği 

  • Ulusal ve uluslararası kongrelerde sözlü ve poster sunumları

  • Ulusal Plastik Cerrahi Kongresinde Oturum Başkanlığı

  • Yurt Dışı Makale 

bottom of page